padayatra-slovenija-eko-karavana

Padajatra 2024 v Kopru (3. dan)

Današnje jutranje predavanje je imel njegova svetost Prahladananda Svami in zelo se me je dotaknilo, ko je razložil, kako pomembno je, da na duhovni poti ne premišljujemo in ugibamo o nepotrebnih stvareh, na primer kdo nam je naklonjen in kdo ne, kaj si mimoidoči misli o nas, kaj bo danes za kosilo… 

Res je škoda, če energijo, ki jo imamo, posvečamo takim smešno nepomembnim in praznim stvarem. Vsak trenutek je namreč nova priložnost, da s svojimi mislimi, besedami in dejanji obujamo in poglabljamo svoj ljubeč odnos z Bogom, ki nas edini lahko osreči ter zadovolji. Le zakaj bi torej pustili, da nas nepomembne umske izmislice oddaljijo od večne duhovne sreče?

Popoldne smo se opremljeni z novimi spoznanji odpravili na harinam v Koper. Tokrat so mimoidoči še posebej lepo sodelovali: večkrat se je zgodilo, da je večja skupina zaplesala z nami, ulični glasbenik pa se je s svojim bobnom pridružil ritmu mridang.

Med harinamom so delilci knjig nadaljevali z zasledovanjem cilja petstotih podeljenih Bhagavad-git. Že pred harinamom so se odpravili v Izolo, vse skupaj pa so podelili 135 knjig, od tega izjemnih 35 Bhagavad-git.