padayatra-slovenija-eko-karavana

Padajatra v Zalogu (15.dan)

Naše sankirtan gibanje (petje Svetih Imen in deljenje knjig na prostem) presega vse posvetne koncepte in je popolnoma transcedentalno.

Za te aktivnosti ne obstajajo okviri logike in predvidljivosti, saj nikoli nevem kaj se bo na terenu dejansko zgodilo. Iz izkušenj vidimo kako se življenja ljudi, ki pridejo v stik s tem znanjem spremenijo. To znanje nam omogoča stopiti v stik z duhovno realnostjo, ki je naša prava narava in po kateri vselej vede ali nevede tako hrepenimo. Danes smo obiskali majhno vas Zalog in zopet smo naleteli na pozitiven sprejem domačinov. Na svoji poti smo srečali tudi veliko kužkov, ki so bili zelo veseli naših piškotkov. S svojo prisotnostjo nas je zopet počastil Njegova Svetost Prahladanandana Swami, ki je še okrepil duhovno energijo v naši karavani.

Intervju z Jagannatha Suto prabhujem (JS)

AR: Kolikokrat si že bil na Padajatri?
JS: To je moja četrta Padajatra.

AR: Kaj ti je najbolj všeč na Padajatri?
JS: Padajatra je življenje vsega transcendentalnega znanja.
AR: Kaj je tvoja služba na Padajatri?
JS: Koordiniram vse službe na Padajatri, spodbujam bhakte, da pojejo Sveto Ime s še večjo pozornostjo in pazim za njihovo varnost na cestah.
AR: Bi lahko z nami podelil kakšno svojo izkušnjo ali realizacijo iz Padajatre?
JS: Ja, opazil sem, da če smo vsi bhakte zares osredotočeni na petje Svetega Imena, potem to ljudje začutijo, nekaj se jim zdi drugače..Okrog vseh nas se ustvari nekakšen “transcedentalen mehurček” in ko mimoidoči pridejo v stik s tem mehurčkom se nemudoma nekaj premakne v njihovih srcih. To je moja izkušnja – če sodelujemo, lahko skupaj napravimo čudovite stvari!